Hír
2021. október 28.

Konferencia Európa jövőjéről, oroszlányi delegálttal

Az Európa Jövőjéről szóló konferencia második plenáris ülésére október 23-án, Strasbourgban került sor, ahol a választott civil nagykövetek – köztük Kozmáné Gombkötő Hajnalka az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár dolgozója -, uniós intézmények képviselői, a nemzeti parlamentek és más érdekelt felek találkoztak.

A konferenciát a vezető testületek társelnökei nyitották meg: Guy Verhofstadt (Európai Parlament), Gašper Dovžan államtitkár az Európai Unió Tanácsa szlovén elnökségének nevében, valamint Dubravka Šuica, az Európai Bizottság alelnöke. A rendezvényre meghívást kaptak a nyugat-balkáni országok képviselői is.

A megbeszélésen a polgári vitacsoportok képviselői és a társelnökök beszámoltak az első benyomásaikról, majd a nemzeti vitacsoportok és rendezvények képviselői ismertették jelentésüket. Megismerhették az Európai Ifjúsági Rendezvényről készült beszámolót és a társelnökök bemutatták a többnyelvű digitális platformról szóló időközi jelentést.

A következő két plenáris ülés december 17-18-án, valamint január 21-22-én lesz, ahol megvitatásra kerülnek a négy európai polgári testület ajánlásai.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek