Koronavírus
2021. október 30.

VOLÁNBUSZ közlemény

A VOLÁNBUSZ Zrt. járatain a koronavírus terjedésének fékezése, az emberi élet és egészség védelme, valamint a csütörtöki Kormányrendelet betartása érdekében kötelező a maszkviselés:

  • a VOLÁNBUSZ Zrt. összes autóbuszjáratán (beleértve a menetrendszerinti közlekedést, a szerződéses és különcélú szolgáltatást, illetve az alvállalkozók által üzemeltetett járatokat is),
  • a VOLÁNBUSZ Zrt. pályaudvarainak, állomásainak, illetve a megállóhelyeinek utasforgalom számára megnyitott részein, valamint a személyforgalom lebonyolítására és kiszolgálására szolgáló azon munkahelyein, ahol az utasok és a dolgozók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek (várótermek, pénztárak, személyes ügyfélszolgálati pontok, stb.),
  • a VOLÁNBUSZ Zrt. mindazon munkahelyein, amelyek nincsenek hermetikusan elzárva a folyamatos utasforgalom elől.

A maszkot már az autóbusz fedélzetére történő felszálláskor, az autóbusz-állomásokon, pályaudvarokon, megállóhelyeken, a beszálláshoz való sorban álláskor, illetve az utasforgalmi létesítményekbe való belépéskor viselni szükséges. Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során.

A rendelkezés kiterjed:

  • a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszjáratait és szolgáltatásait igénybevevő utasokra, kivéve a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyekre. Az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, vagy a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal, illetve orvosi igazolással igazolhatja állapotát.
  • az utasforgalmi létesítményekben tartózkodó személyekre,
  • a VOLÁNBUSZ Zrt. saját, illetve alvállalkozóinak és szerződéses partnereinek összes érintett munkavállalójára, különösen kiemelve az autóbuszvezetőket, jegy-, és bérletellenőröket, valamint minden olyan dolgozót, akik munkavégzésének helye hermetikusan nem zárható el az utasforgalomtól.

Az autóbuszvezető köteles azon utazni szándékozók autóbuszra való felszállását megtagadni, akik a maszkviseléssel kapcsolatos előírást nem tartják be és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesznek eleget. Azon utas, aki utazása során a maszkviselésre vonatkozó előírásnak nem tesz eleget (kivéve a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek) és az együttműködésre egyszeri felszólításra sem hajlandó, – a helyi személyszállítási közszolgáltatásokban az adott település díjszabásának, közszolgáltatási szerződésének figyelembe vételével – pótdíj fizetésére kötelezett.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek