Hír
2021. december 06.

Az oroszlányi Vasi Melinda a megye 2021. évi önkéntese

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2011-ben megyei önkéntes díjat alapított, melyet azóta is minden évben három nagyszerű embernek, illetve közösségnek adnak át, akik önzetlenül, ellentételezés nélkül, szabadidejükben szolgálják szűkebb-tágabb környezetüket.

Az elismerésben részesülőket szakmai zsűri választotta ki mindhárom kategóriában.

2021-ben Az Év Önkéntesei:

  • Az Év Önkéntese – Vasi Melinda – a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke
  • Az Év Fiatal Önkéntese – Soós Dávid
  • Az Év Önkéntes Szervezete – Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Vasi Melinda az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát támogató Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány elnöke. Előbb önkéntesként, majd 8 éve elnökként segíti a szervezet munkáját. Mindent megtesz, hogy az iskola diákjai és pedagógusai a lehető legjobb nevelési, oktatási feltételek mellett tudjanak dolgozni, illetve a szabadidőben tartalmas programok valósulhassanak meg. Azon fáradozik, hogy megteremtse alapítványi forrásból a lehetőséget a központi forrásokból nem finanszírozható eszközök beszerzéséhez, rendezvények megvalósításához, hátrányos helyzetű tanulók támogatásához. Az elmúlt öt évben Biztató díjat alapított a szociálisan hátrányos helyzetű, igyekvő diákok támogatására. Az alapítvány Pedagógus kiválósági díjjal ismeri el a kimagasló tanári/tanítói teljesítményt. Minden évben kiosztják a Tanulói Alapítványi díjat, mellyel az alsó és a felső tagozat végén a kimagasló szaktárgyi munkát ismerik el. Számtalan pályázat írója és megvalósítója, melyek segítségével megteremti a forrást az eszközbeszerzésekhez és programokhoz.

A 8 év alatt új bútorzatot kapott a könyvtár és az olvasóterem, tabletek, sportszerek és játékok beszerzése valósult meg, két modern játszóteret alakítottak ki, csodálatos gyermeknapi programok jöttek létre. Sok-sok oroszlányi civilt állított a közös ügy mellé: élhető, boldog, jó színvonalú iskolát segít építeni.

Gratulálunk és az eddigiekhez hasonló kitartást, lelkesedést és követőket kívánunk!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek