Sport
2021. december 09.

Oroszlányi sikerek a FODISZ Diákolimpián

Az Országos Terematlétika Diákolimpia Döntőjén 7-11 éves diákok mérték össze ügyességüket 30 m futás, medicinlabda dobás, helyből távolugrás, szivacslabda-dobás és 4x200 m váltófutás versenyszámokban.

A FODISZ versenyére az ország minden tájáról érkeztek azok a tanulók, akik a regionális döntőkben a legjobbaknak bizonyultak – így az oroszlányi Benedek Elek Iskolákból az I. korcsoportos Boros Abigél és Börcsök Márta Vivien. A két alsó tagozatos kisdiák várakozáson felül teljesített a budapesti országos döntőn.

Abigél a 3. helyen végzett a 30 méteres futásban és a medicinlabda dobásban, 1. helyezést szerzett helyből távolugrásban és kislabda dobásban, amivel megnyerte az egyéni összetett országos döntőt! Emellett ezüstérmes lett a 4x200-as váltófutásban.

Vivien 3. lett helyből távolugrásban, 4. kislabda dobásban, 5. medicinlabda dobásban és a 30 méteres futásban, s az előkelő 4. helyen zárt egyéni összetettben.

Mindkét versenyző remek teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy az országos döntő csapatversenyét Komárom-Esztergom Megye nyerje meg.

A diákokat Kovácsné Kelemen Valéria testnevelő készítette fel.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek