Évforduló
2021. december 16.

Magyar Kórusok Napja

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége 1991 óta december 16-át, Kodály Zoltán születésének napját a Magyar Kórusok Napjává nyilvánította. Azóta minden évben ezen a napon, vagy egy hozzá közel eső időpontban, az országban sokfelé rendeznek kórushangversenyeket.

Eleinte a Zeneakadémián tartottak hangversenyt, 2017-től a kórusok a saját szervezésű eseményeikkel csatlakozhatnak a sorozathoz, évente pedig egy-egy nagyobb rendezvényt is tartanak valamelyik vidéki nagyvárosban. A járvány miatt idén online és hagyományos formában is lehetett csatlakozni a programsorozathoz.

Az online műsorfolyamba négy kategóriában lehetett jelentkezni: Kodály Zoltán kórusműveivel vagy Kodály gyűjtötte népdalokkal, adventi/karácsonyi darabokkal, kortárs kóruszenével, illetve az együttes legszívesebben énekelt darabjaival. A felhívásra 61 együttes küldött be videót.

Az emléknap nem csupán Kodály Zoltán előtt tiszteleg, hanem erősíti a magyar kóruséneklés hagyományát, bemutatva a jelenleg is tevékenyen működő énekes közösségeket.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek