Sport
2021. december 16.

Utánpótlás évzáró

Az oroszlányi U7 focicsapat évzáró rendezvényén Schaffer Attila edző köszöntötte a megjelent focista palántákat, szüleiket, nagyszüleiket, valamint Szabó Mihály alpolgármestert a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban szerda délután.

A tréner elsőként röviden ismertette az idei év programját. Júniusban családi napot, július 1-4. között focitábort rendeztek 25 játékos részvételével. Az érdemi munka az augusztusi felkészüléssel kezdődött 16 játékossal, mely mára 33 főre emelkedett. A nagy létszámnak köszönhetően a lurkók immár két csoportra osztva látogatják az edzéseket.

Szeptembertől-novemberig négy Bozsik Torna került megrendezésre, melyen 17 egyesület vett részt, legnagyobb létszámmal az oroszlányi U7-es korosztály. December elején Télapó ünnepséget szerveztek, melyen támogatóik segítségével megajándékozták a kis focistákat.

A jövőt illetően elhangzott, hogy január 3-án kezdődnek az első edzések. Márciustól-májusig zajlanak majd a Bozsik Torna mérkőzései, júniusban ismét családi napot szerveznek a Fekete István Sportcentrumban, júliusban pedig a hagyományos focitábor veszi kezdetét.

Szabó Mihály alpolgármester a következő gondolatokat fejtette ki: „Az önkormányzat, amiben tud igazán segíteni, az a létesítmények fenntartása, további fejlesztése. Ezek a feladatok az anyagi nehézségek ellenére a jövőben is tervbe vannak. Azonban az egyik legnagyobb siker az utóbbi években a Puskás Akadémiával való együttműködés, amely a gyerekeknek olyan élményeket nyújt, amiért érdemes őket Oroszlányban futballoztatni. Ennek a partnerségnek köszönhető, hogy közös tornákon van lehetőség részt venni, továbbá a tehetséges gyerkőcök az Akadémiára közvetlenül bekerülhetnek. Az önkormányzat ebben a sportágban is igyekszik olyan lehetőségeket teremteni, hogy egyetlen tehetséges oroszlányi focista se maradjon előmenetel nélkül, aki ezt megérdemli.”

A támogatók jutalmazása, a karácsonyi és újévi jókívánságok tolmácsolása után szendvicsek, pogácsák és üdítők várták a lelkes csapattagokat.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek