Intézmény
2022. január 03.

Helyzetkép az iskolákból

Hétfőn reggel elkezdődött az idei év az oroszlányi általános és középiskolákban.

A Tatabányai Tankerületi Központ a pedagógusok védőoltásának kötelező felvétele kapcsán a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségek jogi helyzetéről kért az elmúlt hét folyamán állásfoglalást Ez alapján az a dolgozó, aki 2021. december 30. napjáig nem vette fel a védőoltást és nem igazolta a védőoltás felvételét, illetve a védőoltás felvétele alóli mentesülést alátámasztó orvosi szakvéleményt nem mutatta be, 2022. január 3-tól nem foglalkoztatható az intézményekben.

Az érintett kérdésről honlapunknak a város oktatási intézményeinek vezetői adtak tájékoztatást.

  • A Hamvas Béla Gimnáziumban minden főállású dolgozó átoltott. Jelenleg 1 tanuló van január 6-ig karanténban covid miatt.
  • Az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolában 1 pedagógust érint a határozat, őt óraadó tanárral pótolják. Beteg tanulójuk nincs.
  • A Bakfark Bálint AMI tantestületében 2 félállású pedagógus kivételével 95%-os az oltottság. Mivel tanulóik más iskolákból érkeznek, folyamatos egészségügyi kontroll alatt állnak.
  • A Benedek Elek EGYMI-ben 4 tanár érintett, ettől függetlenül zökkenőmentes az oktatás, beteg diák nincs.
  • A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában normál menetben kezdődött a tanítás, 1 félállású pedagógust kénytelenek nélkülözni a rendelet miatt. Coviddal fertőzött tanulójuk nincs.
  • Pedagógusok tekintetében a legkritikusabb helyzet a József Attila Általános Iskolában alakult ki, ahol 7 tanárt nem foglalkoztathatnak az ismert okok miatt. A probléma megoldása végett folyamatosak az egyeztetések. Ami viszont jó hír, hogy minden tanuló egészségesen jelent meg az első tanítási napon.

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek