Tánc-Zene
2022. január 09.

Évnyitó koncert

Az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar 2022. évi évnyitó koncertjével vette kezdetét városunk idei kulturális programsorozata szombaton délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A felvezetőben Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő üdvözletét és újévi jókívánságait Horváth Sándor narrátor tolmácsolta a jelenlévőknek, majd Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében így fogalmazott: "Végre visszatérhettünk hagyományunkhoz, hogy Oroszlányban az év első kulturális programja az évnyitó koncert. Az idén különösen örül a lelkünk, hiszen ez azt is jelenti: végre személyesen is jelen lehetünk, találkozhatunk, ünnepelhetünk. Számomra fontos az, hogy együtt vághassunk neki ennek az új és izgalmas esztendőnek azokkal, akik aktív részesei a város kulturális életének. A helyi szereplők összetartó közössége, a kultúra ugyanis nélkülözhetetlen erőforrásai egy modern városnak".

Ezt követően Nagy Máté, a fúvószenekar elnöke köszönte meg a városnak és támogatóiknak az önzetlen segítségüket, támogatásukat, majd ünnepélyes keretek között megajándékozta az 5 év után leköszönő vezetőségi tagokat.

A közönség már megszokhatta, hogy a zenekar minden év elején megörvendezteti a várost egy nagyszabású koncerttel. Ezúttal is igazán nívós repertoárral készültek erre az eseményre. Az Attila indulóval kezdődött az első felvonás, melyet keleti és könnyed magyar dallamok, csárdás feldolgozás, Sosztakovics balett követett, majd egy klezmer klasszikusnak köszönhetően a zsidó zenei kultúrába nyerhetett betekintést a publikum.

A második részt a Kinizsi indulóval nyitották, ezt követően híres filmzenék legismertebb dallamait adták át a teltházas közönségnek, majd zárásként az Oroszlányi indulót játszották el vastaps kíséretében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek