Kék hírek
2022. január 20.

Éjszakai riasztás

Néhány perccel éjfél után riasztást kaptak az oroszlányi tűzoltók, mely szerint Oroszlányban, a Petőfi Sándor utcában az egyik lépcsőházban hatalmas füst gomolyog. A tűzoltók 6 perc múlva már a helyszínen voltak és megkezdték a felderítést.

A lépcsőházban található elektromos főkapcsolószekrény gyulladt ki, melyet addigra az éppen a közelben járőröző rendőrök porral oltó készülékkel eloltottak. Lánggal égés már nem volt, de a lépcsőházban olyan sűrű füst keletkezett, hogy a tűzoltók csak légzőfelszerelésben tudtak közlekedni.

Mivel nem volt megállapítható az elektromos tűz keletkezésének oka, valamint az, hogy valamelyik lakás érintett-e a tűzzel, a tűzoltásvezető elrendelte a lakók kimenekítését. A 12 lakásból összesen 21 lakót menekítettek ki, köztük 6 főt mentőálarccal. Két gyermeket egy felnőttel a fűtött tűzoltóautóba ültettek, illetve egy fő súlyosan korlátozott személy és ápolója részére a lakás átvizsgálása után engedélyezték a bennmaradást. A többi lakó a téli hidegben várta, hogy a szellőztető ventillátor kitisztítsa a lépcsőházat, illetve azt, hogy a tűzoltók átvizsgálják a lakásokat. A lakók központi fűtést és elektromos fűtést is használnak az épületben. A tűz miatti áramszünet összesen 24 lakást érintett.

Szerencsére egyik lakásban sem keletkezett tűz, így kb. 45 perc múlva mindenki visszamehetett a lakásába.

A tűzoltók megvárták az épület közös képviselője által berendelt villanyszerelőt, aki megkezdte a helyreállítást.

Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek