Hír
2022. január 22.

Kisállat bemutató Oroszlányban

Sok család választotta péntek délutáni programnak a Tamásiból érkezett Amazonas Terrárium bemutatóját a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár aulájában.

A rendezvény ideje alatt szüntelen volt a gyermekzsivaj, a különleges élőlények vonzották a látogatókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt csodálkozva nézegették a kaméleont, a szivárványos boát, a szakállas agámát, a leopárd gekkót, a gabonasiklót, az óriás madárpókokat.

A bemutató célja, hogy a gyerekek az egzotikus állatokat ne csak a könyvekből, hanem testközelből is láthassák. A szervezők megengedték azt is, hogy a vállalkozó kedvű gyerekek kézbe vegyék, megsimogassák, etessék az állatokat, amelyek közt bogarak, pókok, tengerimalacok és sünök egyaránt voltak.

„35 állatfaj 60 egyedét hoztuk el. Azért ez nem csupán egy kiállítás, hanem bemutató is egyben, hiszen elég sok állatot kiveszünk a terráriumból: megsimogathatják a kígyót, megetethetik a tarajos sült, ami egyébként nagyon szelíd, mert sokat foglalkozunk vele. Az Amazonas Terrárium évek óta járja az országot, Oroszlányba 2017 és 2018 után már harmadik alkalommal jöttünk, és nagy öröm számunkra, hogy az előző évekhez hasonlóan most is nagy az érdeklődés az állatok iránt” - fogalmazott Németh Arnold szervező.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek