Önkormányzat
2022. január 26.

Lakossági fórum

Lakossági fórumot kezdeményezett Szanyi Gábor önkormányzati képviselő kedden délután a Polgármesteri Hivatalban, mely a bokodi tópart környékén lakók problémáit vitatta meg.

Az ülést a bokodi tó oroszlányi partján lévő üdülőövezet lakóinak kérésére tartották meg. Korábban már volt egy helyszíni fórum, ahol számos problémát felvetettek. Ezek a gondok újra felszínre kerültek, melyeket most a városházán tárgyaltak meg.

A fórumon a lakóközösség képviselői mellett Lazók Zoltán polgármester, Szanyi Gábor önkormányzati képviselő, Bolehradsky Szilveszter rendőrkapitány, Bartalus László osztályvezető és Kéri István közterület-felügyelő is részt vett.

Mint elhangzott, az ott élők számára gondot jelent az utcák, bekötő utak állapota, azok közvilágítása. Problémát okoz a vízellátás hiánya, a fedetlen buszmegálló és a zsákos hulladékgyűjtés is.

„Az Önök környezete nem lakóterületnek, hanem üdülőövezetnek van minősítve. Itt kizárólag a zsákos szemétgyűjtés lehetséges. Ivóvíz ellátás tekintetében városi vízi közmű létrehozását itt nem tervezi az önkormányzat, azonban a Határ utca végén egy közkút kialakítása megvalósítható. Útjavítás évente két alkalommal van betervezve, de ez anyagi forrás függvénye. A közvilágítás fejlesztést folytatni szeretnénk, a fedett buszmegálló kialakítását mindenképpen megoldjuk” – válaszolta a felvetésekre Lazók Zoltán polgármester.

Az egyeztetésen a lakóközösség tagjai elismeréssel szóltak a közbiztonságról, a rendőri és közterület-felügyeleti jelenlétről, továbbá felvetették egy szelektív hulladékgyűjtő sziget telepítésének gondolatát.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek