Hír
2022. január 27.

Oroszlányi delegált Strasbourgban

Az Európa Jövőjéről szóló konferencia harmadik plenáris ülésére került sor január 21-22. között Strasbourgban, az Európa Parlamentben. Két polgári panel 90 ajánlását vitatták meg, olyan témákban, mint az európai demokrácia, az értékek és jogok, a jogállamiság, biztonság, a klímaváltozás, a környezetvédelem és az egészségügy.

Az „Európai demokrácia / Értékek és jogok, jogállamiság, biztonság” testület 39 ajánlást fogadott el utolsó ülésén az olaszországi Firenzében az Európai Egyetemi Intézetben tartott tanácskozáson. A vitacsoportok és a nemzeti polgári vitacsoportok szóvivői ismertették az ajánlásaikat, amelyet eszmecsere követett. Az egyik szóvivő Kozmáné Gombkötő Hajnalka, az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa volt.

Az európai polgárok ajánlásai között szerepel az EU alkotmánya, az összeurópai népszavazások, az EU Tanácsában az egyhangúság szabályának felülvizsgálata, az uniós intézmények nevének és munkastílusának megváltoztatása, a média szabadsága, polgári megfigyelők bevonása az uniós döntéshozatalba, az európai parlamenti választások időpontjának és feltételeinek harmonizálása és egy valódi polgári Európa megteremtése.

Guy Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő, volt belga kormányfő - aki a konferencián az Európa Parlamentet képviselte -, azt mondta: „Különösen megdöbbentett, hogy a polgárok képviselői milyen magabiztosan védték meg ajánlásaikat tapasztalt politikusokkal folytatott vitáik során.”


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek