Hír
2022. február 12.

Író-olvasó találkozó

Licsák Attila „Felborulás és leborulás – Magyar szentek a Bakócz-graduáléban” című könyvének bemutatójára került sor pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében. Az író-olvasó találkozón Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója beszélgetett a szerzővel.

Licsák Attila 1989-ben született Budapesten, 13 évesen nyert felvételt a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Osztályába, később kitüntetéssel szerzete meg diplomáját zongora szakon. 2009-ben, az MR3-Bartók Rádió Haydn - Mendessohn Zongoraversenyén 2. helyezést ért el, első díjat nem adtak ki.

Rövid ideig növendéke, majd két tanév erejéig zongoratanára volt az oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskolának.

Számos önálló estet adott: a Nádor teremben, a Régi Zeneakadémián, a péceli Ráday-kastélyban, a Zeneakadémia Solti-termében, a Fészek Klubban, és a Magyar Rádió Márvány-termében, fellépett többek között a Duna Palotában, a Művészetek Palotája Nagytermében, az Óbudai Társaskörben, és a Kossuth Klubban is. 2011-ben a Miskolci Operafesztivál megnyitó előadásán játszott.

Kevés könyv szól a gregoriánról, még kevesebb a magyar gregoriánról. Licsák Attila első kötete ritkaság abban is, hogy tárgyalja a hangok és a csillagképek megfeleléseit. A könyv olvasása során megdöbbentő együttállásokra bukkanhatunk az ember és az idő viszonyának alakulásában.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek