Hír
2022. február 22.

Csalókra figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank

A tavalyi átlagos havi ügyfélbejelentésekhez képest 2022. január-februárjában megduplázódott a banki adathalász-kísérletekről és ügyfelek megtévesztésén alapuló visszaélésekről szóló fogyasztói jelzések száma a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán. Az elkövetők már legalább 7 magyarországi hitelintézet nevében kísérlik meg az ügyfelek adatait megszerezni vagy az ügyfelet megtéveszteni. Immár kisbanki ügyfelek is célpontba kerültek.

Az egyre erősödő visszaélési kísérletek során a csalók a bank ügyfélszolgálati telefonszámához hasonló (vagy azzal azonos) számról hívják az ügyfeleket, segítséget ajánlva és sürgős intézkedést kérve az állítólagosan "megtámadott" bankszámlájuk elleni védekezéshez.

Ha az ügyfél jelzi, hogy ő más bank ügyfele, akkor "átkapcsolják" a megnevezett hitelintézet "ügyfélszolgálatához". Az ügyfelek megtévesztésén alapuló visszaélések esetén ráveszik az ügyfelet a pénzük átutalására. A bankok azonban a valóságban nem kérik ügyfeleiktől, hogy számlájuk biztonsága, védetté alakítása érdekében utalják át pénzüket egy másik számlára. Azt sem, hogy hagyjanak jóvá egy tranzakciót, amellyel valójában a csalók saját eszközükön aktiválhatnak új banki (pl. mobilbank) szolgáltatást.

Adathalász visszaélések esetén az elkövetők gyakran az ügyfelek mobiltelefonjára, számítógépére távoli elérést biztosító, állítólagos "banki alkalmazás", esetleg "vírusirtó program" telepítését kérik. A valóságban a bűnözők hozzáférhetnek ezen programokkal az ügyfél érzékeny, személyes és hitelesítési adataihoz (pl. az egyszer használható második hitelesítési információhoz). A bankok új alkalmazás bevezetése vagy frissítése esetén maguk is kérhetik az ügyfelektől az általuk kiadott program(csomag) telepítését. Ilyenkor is szükséges a kérés és a program(csomag) hitelességét ellenőrizni a felszólítástól független kommunikációs csatornán (pl. a banki weboldalon, amit célszerű mindig a böngészőbe elmentett könyvjelzőből megnyitni, vagy telefonos ügyfélszolgálaton).

A bankok sohasem kérnek telefonon vagy elektronikus úton érzékeny fizetési adatokat (pl. internetbanki vagy mobilbanki jelszót, SMS-ben kapott megerősítő kódot). Ismeretlen telefonos megkeresésnél így érdemes a bankra és a megkeresés céljára vonatkozó pontosító kérdéseket feltenni, és gyanús esetben megszakítani a kapcsolatot. Ezután célszerű visszahívni a bankot az ismert ügyfélszolgálati telefonszámon, és jelezni a történteket immár a valódi banki ügyintézőknek. Az átküldött vírusírtónak álcázott kémprogramokat, mellékleteket nem szabad megnyitni, hanem haladéktalanul törölni szükséges.

Forrás: startlap.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek