Hír
2022. február 24.

Megújult a bibliotéka

Ünnepélyes keretek között került átadásra szerdán délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ felújított könyvtár részlege.

Az eseményen többek között részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Lazók Zoltán polgármester, Szabó Mihály alpolgármester, dr. File Beáta jegyző, Emődi Ferencné, a Járási Kormányhivatal vezetője, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség országos elnöke és Bolehradsky Szilveszter városi rendőrkapitány, akiket Takács Tímea, az intézmény igazgatója köszöntött.

Az utóbbi hónapokban komoly átalakítások, felújítások folytak a könyvtárban. Új olvasóterem, helytörténeti kutatószoba került kialakításra. A helységekben, a folyosón és az előterekben a 48 éve lerakott, balesetveszélyes linóleumot felváltotta az esztétikus járólap. Falbontással 3 ajtó bővítésére is sor került, majd ezt követte a részlegek teljes körű festése. Ezekre a munkálatokra az Emberi Erőforrás Minisztériuma 3 millió, míg Oroszlány Város Önkormányzata 1,5 millió forint támogatást biztosított.

Ezen felül villamossági felújítás keretében a kialakított helységekben, a könyvtár feldolgozó részében és a kölcsönző részben új armatúrák lettek felszerelve. Az átalakítással járó villamos munkákat a Geszler Kft. térítésmentesen végezte el.

Évek óta az első könyvek Budapestről, a Rákóczi Szövetségtől kerülnek a könyvtárba. Ez 2022-ben is így történt, február elején közel 600.000 forint értékben adományozott új könyveket a civil szervezet.

Az oroszlányi könyvtárnak közel 2000 beiratkozott olvasója van. Az új koncepció tervezésénél az volt az alapvető cél, hogy az eddigieknél is nyitottabb intézménnyé váljon a bibliotéka, ahol minden korosztály és olvasni vágyó megtalálja a számítását. A fejlesztésnek köszönhetően a látogatók kényelmesen igénybe tudják venni a könyvtár szolgáltatásait, és nem utolsó szempont, hogy a könyvtárosok is korszerűbb körülmények között dolgozhatnak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek