Sport
2022. március 20.

Félpályás kosár döntött

Sokáig vezetett és kifejezetten jól játszott az MVM-OSE Lions az Alba Fehérvár otthonában, de a kiélezett végjátékot a vendéglátók nyerték.

Alba Fehérvár - MVM-OSE Lions 85-82 (17-31, 19-12, 27-24, 22-15)

OSE: Ihring 18/9, Calhoun 23/15, Carev 7/3, Molnár M. -, Burns 13. Csere: Parrish 11/9, Ruják 6/3, Garamvölgyi 4. A 6. helyezett Alba Fehérvár fogadta hazai pályán a 9. helyen álló MVM-OSE Lions együttesét a bajnokság 25. fordulójában.

Az első negyedben az OSE játéka dominált, sorra bejöttek a megoldásaik, a hazaiak gyengélkedtek támadásban. Nem volt meglepő, hogy az oroszlányiak 14 pontos előnyt szereztek.

A második negyedben már némileg magára talált a fehérvári csapat, jobban meg kellett küzdenie minden egyes kosárért az Oroszlánynak. Feljöttek a hazaiak, de így is 7 pont különbséggel vezettek a vendégek a félidőben.

Kihagyott helyzetekkel indult a második félidő. Hiába loholt ott a vendégek nyakán az Alba, az oroszlányi kezek nem remegtek meg, így tartották vezetésüket. Noha a távolságból sikerült faragnia a fehérváriaknak az utolsó másodpercekben, így is négy pont volt az OSE előnye az utolsó negyed előtt.

Ahogy arra számítani lehetett, a záró tíz perc még sok izgalmat tartogatott. Két és fél perc kellett az Albának, hogy feljöjjön, de nem sokáig örülhettek, mert pillanatok alatt újra az oroszlánoknál volt az előny. 78-78-as állásnál egy duplával átvették a vezetést a hazaiak, amire még volt válasza az OSE-nek. Ekkor úgy nézett ki, hogy hosszabbítás jöhet, azonban a házigazdák az utolsó pillanatban a félpályáról betaláltak, és ezzel meg is nyerték a mérkőzést.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek