Hír
2022. március 20.

Táncművészeti Fesztivál elődöntő zajlott Oroszlányban

Szombaton került sor a XXXI. Országos Táncművészeti Fesztivál idei elődöntőjére a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, melyet a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezett.

A művelődési házban már reggel 9 órától elkezdődtek a próbák, a rangos verseny 14 órakor vette kezdetét korcsoportok szerint.

Az elődöntőre érkeztek táncosok Budapestről, Debrecenből, Kőszegről és Nyergesújfaluról, városunkat Csáky Mária táncpedagógus felkészítésével a Silhouette Táncegyüttes képviselte.

A bemutatott 47 produkció különböző kategóriát – klasszikus balett, mozdulatművészet, jazztánc, moderntánc, kortárstánc, hip-hop, modern balett – vonultatott fel szóló és csoportos előadásban.

Az 5 fős zsűri - melynek tagja volt Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója – korcsoportonként és kategóriánként I., II. és III. díjakat adott ki. Ezek a produkciók jutottak be a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe. Az oroszlányi Silhouette Táncegyüttes 10 bemutatott táncgyakorlata közül 7 első helyezett, 3 pedig második helyezett lett.

A késő estébe nyúló rendezvény ünnepélyes eredményhirdetéssel, díjkiosztással és szakmai értékeléssel zárult.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek