Sport
2022. április 07.

Győzelem a hosszabbításban

A középszakasz első fordulójában a DEAC-Tungsram fogadta az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapatát. Az oroszlányiak nagyon elrontották a negyedik negyedet, de a ráadásban mindent javítottak.

DEAC-Tungsram – MVM-OSE Lions 83-86 – h.u. (28-16, 17-30, 12-21, 19-9, 7-10)

Oroszlány: Ihring 16/6, Carev -, Calhoun 23/9, Burns 11/3, Molnár M. 4. Csere: Parrish 15/6, Garamvölgyi 6, Ruják A. 6/6, Mucza 3/3, Dorogi 2.

Az első negyed elején felváltva vezettek a csapatok, majd a DEAC rákapcsolt, és 12 pont különbséget is kiharcoltak. A hajrájában mindkét fél ugyanannyi pontot dobott, 28-16-tal zárult ez a tíz perc.

A folytatásban triplákkal kapaszkodott az OSE, így a második negyed közepéhez érve egyetlen pontra olvadt a DEAC előnye. Ezt követően ismét felváltva estek a pontok, majd a félidő zárása megkoronázta a vendégek negyedbeli produkcióját.

A második félidő is pontváltással kezdődött, de egy lépéssel szinte mindig az OSE volt előrébb. A harmadik negyed közepét átlépve bő két percre teljesen hatástalanította a hazaiak támadásait az Oroszlány, míg a vendégek továbbra is betaláltak. A harmadik negyedet lezáró két távoli OSE dobással már kétszámjegyű lett a különbség.

Az utolsó etapra beragadt az OSE, az első négy percben csak a DEAC dobott pontot. Hat és fél perc után (!) törte meg az OSE a pontcsendjét. Ezután büntetőkkel még visszavette a vezetést a vendég csapat, azonban fordított és a hajrába érve már vezetett a DEAC, azonban döntetlenül zárult a rendes játékidő.

Végül hosszabbításban, hatalmas küzdelmet követően 86-83-ra nyertek a vendégek.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek