Tánc-Zene
2022. április 23.

Tíz év elszaladt, de a zene megmaradt

A tíz évvel ezelőtt útjára indított „Én Zeném” sorozat visszatérő vendége ezúttal Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója volt.

Az előadó 2012-ben „Nemzet a zenében, zene a nemzetben,” címmel tartott előadást, amelyben részletek hangzottak el Bakfark Bálint, Tinódi Lantos Sebestyén, Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán műveiből. Mi az, ami maradt mi az, ami változott az utóbbi bő tíz évben? Ezt a kérdést tette fel elsőként a vendégnek a program szervezője Körtvélyfáy Zoltán, a pénteki rendezvényen.

„A zenei ízlésvilág a korral együtt halad és változik. Azonban a zene szeretete megmásíthatatlan, örök marad! Vannak műfajok, amelyek évtizedek óta kedvencek, és vannak olyan stílusok, melyek az embert érettebb korában ragadják el”- vallja az előadó.

Takács Tímea elmondta, hogyan van jelen az életében a muzsika, ami sokszor a munkájában is tetten érhető. Felcsendültek kedvenc rock dalai az Avantasia, a Lord és a Scorpions előadásában, továbbá a komolyzene két klasszikusa, Liszt és Bach is bemutatásra került.

A színes program négy korábbi oroszlányi vonatkozást is felvonultatott az Európa Nap, a Magyar Kultúra Napja és Jerusalema össznépi előadásával, valamint a Padlás című darab részletével, melyben a HeMo Színi Stúdió mellett a Szíjj Irma Kamarakórus is színpadra lépett.

Meglepetésként a közönség érdekes összehasonlítást kapott a komoly és könnyűzene ötvözéséből (Smetana – kontra Accept, Brahms – kontra Ossian) is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek