Hír
2022. május 04.

Szent Flóriánra emlékeztek

A tűzoltók védőszentje, Szent Flórián előtt tisztelegtek a lánglovagok szerda délután Oroszlányban a tűzoltók napja alkalmából.

„Szent Flórián alakja, élete és halála jelképpé vált: az emberség, az önzetlen segíteni akarás, a hősies bátorság jelképévé. Ugyanakkor megtestesíti a bajtársiasság, a tisztesség és a becsület erényét is. Ezek az erények és a bennük rejlő erők azok, amik az embert a tűzoltó szakma felé terelik, hogy aztán a hivatástudat soha többé ne eressze el. Bátran állíthatjuk: aki egyszer tűzoltó lett, az egy életen át tűzoltó is marad, bármerre is sodorja az élet. Büszkén jelenthetjük ki, hogy városunk erkölcsileg és anyagilag is kiemelkedő módon támogatja tevékenységünket. A biztos háttér a mi szakmánkban nélkülözhetetlen. Büszkék lehetünk arra, hogy tűzoltóságunk működése, hadrafoghatósága, szakmai munkája példaként szerepel az önkormányzati tűzoltóságok előtt. Célunk elérése érdekében kiemelkedő eredményeket csak erős összefogással, teljes odaadással érhetünk el. Mi mindkettővel rendelkezünk” – fejtette ki gondolatait a megemlékezésen Szabó Imre, városi tűzoltóparancsnok.

Az ünnepi szónoklat után Oroszlány Város Önkormányzata nevében Lazók Zoltán polgármester, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében Tyukodi József elnök, végül az Önkormányzati Tűzoltóság nevében Szabó Imre parancsnok helyezett el koszorút a Szent Flórián téren álló emlékműnél.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek