Hír
2022. május 11.

Fokozott figyelmet kell fordítani a táboroztatásra

A szünidő közeledtével elkezdődött a nyári táborok szervezése.

A táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a közegészségügyi és járványügyi szabályok szigorú betartására, minden résztvevő egészsége érdekében.

A szervezőknek a tábor megkezdése előtt legalább 6 héttel a területileg illetékes Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya felé kell jelezniük a tábort. Vándortábor esetén, ha az útvonal több járási illetékességét érinti, a vándortábort a kiindulási pont szerint illetékes népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi / megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályánál kell bejelenteni. Az ehhez szükséges nyomtatvány ezen a linken érhető el.

A biztonság érdekében az érkezőknek – 18 év alattiak esetében a gondviselőjüknek – nyilatkozniuk szükséges a táborban résztvevő személy egészségi állapotáról. A jogszabályban megadott nyilatkozat tartalma ezen a linken érhető el.

Mind a szervezőknek, mind a táborokban résztvevők részére hasznos, ha megismerkednek a Nemzeti Népegészségügyi Központ által összeállított, csatolt szakmai ajánlással, amely a legfontosabb szabályokat tartalmazza. A szakmai ajánlás az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/1485/

Forrás: kormanyhivatal.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek