Hír
2022. május 14.

Lelkem virágai

Újabb kiállítás megnyitóval várta a művészet iránt érdeklődőket pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

A megjelenteket – köztük Rajnai Gábor alpolgármestert és dr. File Beáta jegyzőt – Takács Tímea, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd ezt követően a „Lelkem virágai” című, Molnár Ágnes alkotásaiból összeállított tárlatot Vargáné Vojnár Katalin nyitotta meg.

Az alkotó Oroszlányban született, 1965-ben. Tanulmányait városunkban az egykori Ságvári Endre Általános Iskolában kezdte, majd a Bakfark Bálint Zeneiskolában furulyázni, fuvolázni tanult. Énekkari tag volt és játszott a gyermek fúvószenekarban, majd később a Bányász Zenekarban is. A középiskolát Nyíregyházán végezte, ahol egy ének tagozatos gimnáziumban, és a Vikár Sándor Zeneiskolában folytatta pályáját. A fuvolista és operaénekesi álmok helyett végül a Nyíregyházi Egyetem matematika – ének-zene szakát végezte el.

Barátai és tanulmányai kitágították a világot körülötte. Rádöbbent, hogy nagyon megnyugtató, emberbarát dolog a rajzolás-festés. Ékszereket pingál, műgyantáz, használja az anyagszobrász technikát, de a gyöngyfűzés is elcsábította egy időre. Mindezek mellett kedvencei az állatok, a virágok, a színek és a formák, ahogy ezt a kiállítás is hűen tükrözi.

„Nagyon hálás vagyok, hogy szülővárosomtól lehetőséget kaptam a szinte kizárólag önerőből szerzett tudásom bemutatására, és köszönöm mindenkinek, aki ennek megvalósulásában a segítségemre volt” – mondta az alkotó.

A kiállítás megnyitót követően, a „Műélmény kávézóban” Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember szervezésében kötetlen beszélgetésre került sor Molnár Ágnessel.

A tárlat - az intézmény nyitvatartási idejében - június 2-ig látogatható.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek