Hír
2022. május 17.

Projekt bemutató

Sajtónyilvános projektindító rendezvénynek adott helyszínt kedden az oroszlányi Polgármesteri Hivatal tanácsterme.

Az eseményen az MVM Zöld Generáció Kft. szervezésében a KEHOP-5.1.2-17-2021-00007 azonosító számú, „0,5 MW-os fotovoltaikus erőművek létesítése Magyarország területén” elnevezésű projekt került bemutatásra.

A megjelenteket Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokkal köszöntötte: „Bár a településünkön működő Ipari Park az országban az egyik legrégebbi, innovációt és fejlesztéseket tekintve is az élvonalban van, mégsem felejtjük el azt a 80 évet, amíg szénbányáinkon keresztül Oroszlány meghatározó szerepet játszott a térség energiaellátásának biztosításában. A jelen fejlesztéssel, a városunkban megépülő 15 darab 0,5 MW teljesítményű fotovoltaikus erőművel ismét részt vállalhatunk abban, hogy környezetünket biztonságosan elláthassuk energiával.

Ezek a decentralizált, környezetbarát rendszerek hozzájárulnak a megújuló energiaforrás növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez is térségünkben, amit mi üdvözölni tudunk! Mérnökként magam is támogatom a zöldáram-termelést szolgáló technológiák kialakítását”.

A cég hazánkban 28 helyszínen telepít naperőművet, az egyik Oroszlány külterületén, a Vértesi Erőmű Zrt. rekultivált zagyterén fog megépülni.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek