Kultúra
2022. május 19.

Meséből-mesébe

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei gálaelőadást tartottak szerdán a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A tánciskola végzős növendékei vizsgaprodukciót mutatnak be május 30-án a Győri Nemzeti Színházban, melynek premierjére Oroszlányban került sor.

A "Meséből-mesébe" című, 3 felvonásos előadáson 45 tehetséges táncos mutatkozott be. Az első részben klasszikus balett, coppélia és szvit került színpadra, majd a 13. évfolyam végzős, modern tánctagozatos növendékei különböző kompozíciókat adtak elő.

A záró felvonásban az "Alice Csodaországban" című mesefilm egyes részleteinek átdolgozott változata került színpadra, vetítéssel egybekötve.

"Intézményünk tanulói 2019. október 23-án – a koronavírus járvány kitörésekor – Oroszlányban léptek fel utoljára. Azóta minden előadásunk elmaradt. Nagy-nagy öröm számunkra, hogy az első, újbóli közös produkcióra, a várva-várt "nyitásra" ismét ebben a kedves városban kaptunk lehetőséget" – mondta Eva Hotova, az iskola tánctagozatának vezetője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek