Hír
2022. május 24.

Turisztikai fejlesztésekről értekeztek

Észak-Komáromban, a Tiszti Pavilon adott otthont a „A vízi utak régióinak fenntartható örökségmenedzsmentje (SWARE)” című pályázat 1. tematikus találkozójának, valamint a „Turisztikai fejlesztések a Pons Danubii régióban” című projektbemutatónak.

A tartalmas eseményen Oroszlány képviseletében Lazók Zoltán polgármester, dr. Molnár Miléna aljegyző és Imrő János pályázati referens vett részt.

A meghívott vendégeket Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere, Michl József, Tata város polgármestere, a Pons Danubii ETT elnöke, valamint dr. Loppert Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa köszöntötte.

Ezt követően „Turisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében” címmel Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője tartott tájékoztató előadást. Mint mondta, a jövőben is kiemelt szerepet kapnak az ilyen célú projektek, melynek eredményeként várhatóan 2023 tavaszára megvalósul az Oroszlányi Bányászati Múzeum területén a gyerekek számára egy több funkciós „kincskereső játékmező”.

A folytatásban „Turisztikai fejlesztések Nyitra megyében” címmel Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke, majd „Turisztikai pályázati lehetőségek az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 2021-27 keretén belül” címmel Holop Szilveszter, az INTERREG V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program Közös Titkárság vezető-helyettese mutatott be vetített képes előadást.

A program zárásaként „Turisztikai fejlesztési lehetőségek a Pons Danubii régióban” napirend következett, melyen Bara Zoltán, a Pons Danubii ETT igazgatója ismertette az elképzeléseket. A 7 települést – köztük Oroszlányt – összefogó turisztikai szervezet tervei között szerepel többek között a Malom tó partszakaszának teljes körű megújítása, a területen a közvilágítás kiépítése, padok, hulladékgyűjtők és játszóeszközök kihelyezése.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek