Önkormányzat
2022. május 27.

Testületi ülés

Csütörtökön délután tartotta meg munkaterv szerinti ülését az oroszlányi Képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében.

A megjelenteket Lazók Zoltán polgármester köszöntötte, majd ismertette a 15 előterjesztést, melyek közül egyet zárt ülésen tárgyaltak.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Ezt követően elfogadták az Oroszlányi Rendőrkapitányság beszámolóját, mely a település közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról adott részletes tájékoztatást.

Szintén elfogadásra került az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. 2021. évi tevékenységét bemutató, továbbá a Benedek Elek Iskola Gyermekeiért Közalapítvány 2021. évi működéséről, a Városi Temető 2021. évi üzemeltetéséről, és az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. és a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. 2021. évi tevékenységéről szóló tájékoztató.

A képviselők jóváhagyták az OIH Zrt. és OKÖ Zrt. Felügyelő Bizottsági tagjainak, illetve az OIH Zrt. Igazgatósági tagjainak megbízását, és elfogadták az OIH Zrt. alapító okiratának módosítását. Támogatták a „TOP-Plusz-2.1.1-21 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése”, valamint a „TOP-Plusz-3.1.2-21- Szociális célú város rehabilitáció (ESZA+)” pályázat benyújtását.

A grémium jóváhagyta a Bányászati Múzeum kisléptékű fejlesztése érdekében a TOP-Plusz-1.1.3-21 pályázat benyújtását, továbbá az önkormányzati ingatlanvagyonnal és a Településrendezési Tervvel kapcsolatos döntéseket.

A testület megszavazta az augusztus 20-i, városi kitüntetésekre irányuló előterjesztést, majd kérdések, interpellációk napirenddel zárult a nyílt ülés.

Végül zárt ülés keretében döntést hoztak egy bölcsődei ellátás megszüntetése elleni fellebbezés ügyében.

A testületi ülés teljes anyagát itt olvashatják:
https://oroszlany.hu/onkormanyzat/kepviselo-testulet#kepviselo_testulet_ulesek


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek