Hír
2022. június 02.

Értekezett a bizottság

Ismét összeült az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság szerdán a Közös Önkormányzati Hivatalban.

A megjelenteket a bizottság elnöke, dr. Bolehradsky Szilveszter városi rendőrkapitány köszöntötte, majd részletes tájékoztatást tartott a két ülés között történt eseményekről, Oroszlány közbiztonsági helyzetéről.

Ezt követően a városi nyári szabadidős programok, rendezvények kerültek ismertetésre. A rendőrkapitány elmondta, hogy az előzetesen jelzett programokra – Nemzeti Összetartozás Napja, Napfénykarnevál, Szent Iván Éji Mulatságok, Kerékpáros Tábor, Streetball, Szabadtéri Vándorkiállítás és filmvetítések, Roma Családi Nap, Pajtafesztivál, Zenés Nyári Találkozások, Jótékonysági Retro Buli, Boroszlány, Augusztus 20-i megemlékezés – kiemelt figyelmet fordítanak.

A Bányásznapra való felkészülés kapcsán Szabó Mihály alpolgármester elmondta, hogy a szeptember 2-i koszorúzás a hagyományoknak megfelelően a Szent Borbála téren lesz, a szeptember 3-4-re tervezett programok a Bányászati Múzeumban kerülnek megrendezésre.

Az egyebek napirendi pontban Hermann Istvánné önkormányzati képviselő a Penny és Spar áruházaknál a hétvégi parkolási rend változása miatt fejtette ki aggodalmát. A bizottság elnöke elmondta, hogy a parkolók a nevezett boltokhoz tartoznak, így a használati joggal is ők rendelkeznek. A témához kapcsolódva az alpolgármester tájékoztatásként hozzátette, hogy a gépkocsi állomány növekedése köztudott, evégett a lehetőségekhez mérten igyekeznek elősegíteni a parkolást. 2021-2022 évben 97 új parkoló lett kiépítve Oroszlányban.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek