Hír
2022. June 02.

Mozdul a megye

„A mi megyénk, a mi világunk” TOP-5.3.2-17-K01-2021-00002 projekt előzetes bemutatóját tartották meg szerdán délelőtt az oroszlányi polgármesteri tárgyalóban.

A projekt keretében 2022. október 8-án két rendezvényt terveznek az oroszlányi járásban, melynek városunk ad otthont. A rendezvények fő célja a pályázati kiírásnak megfelelően a megyei identitás erősítése.

Délelőtt „Mozdul a megye” néven sportos vetélkedőt szerveznek, melyre a járás 6 települését – Oroszlány, Kecskéd, Dad, Bokod, Kömlőd, Szákszend - hívják meg 2-2 csapattal. A programhoz számos, ötletes feladatot – piramis építés, teregetés, seprűhajítás, kötélfutás, boszorkány váltó, gólya viszi, falu bikája – is csatlakoztatnak.

Délután kulturális rendezvényekkel szeretnék megszólítani a járás lakóit. Olyan programelemeket terveznek megvalósítani, melyek lehetővé teszik az itt élő és tevékenykedő együttesek, művészeti csoportok bemutatkozását, valamint a megyében, járásban működő őstermelők termékeinek kóstolására, vásárlására is lehetőséget biztosítanának.

Vörös János, megyei identitás programvezető továbbá elmondta, hogy a Chudik Lajos Sporttelepre tervezett egész napos rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a megyei értéktárban található értékekkel is.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek