Hír
2022. június 05.

Környezetvédelmi Világnap

1972. június 5-én, a Stockholmban megtartott „Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.

A „Nyilatkozat az irányelvekről” című okmány alapján: „Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.”

A Környezetvédelmi világnap célja, hogy bemutassa és ösztönözze az energiatakarékosságot, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználását, a megújuló természeti források hasznosítását, a szemét- és hulladékképződés csökkentését, valamint a környezetszennyezés megelőzését. Felébressze az emberekben a felelősségtudatot és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit a természetes, az épített, a társadalmi és a belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért.

Fontos, hogy a mindennapjainkban mi is odafigyeljünk, mivel tudjuk óvni környezetünket.
Vásároljunk tudatosan, előnyben részesítve a hazai termékeket, gyűjtsük szelektíven a háztartási hulladékot, gazdálkodjunk okosan az energiával, ne szennyezzük a vizeket. Tegyük szebbé környezetünket, ültessünk virágokat, fákat, így megőrizhetjük a levegő tisztaságát.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek