Kultúra
2022. június 08.

Tánc és színház

A hétvégén három kulturális programmal várja az érdeklődőket az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Szombaton 18 órától a DanceReform Showtánc Egyesület "Tánc a világ körül 7. – Megpörgetve az idő kerekét" című 2 felvonásos, egész estés, modern és latin tánc előadását mutatja be a színházteremben.

A program receptje: egy csipetnyi múlt és jövő a jelen határán, egy adag szerelem, szeretet és boldogság, egy pohár csalódás és harc, némi édes csábítás, kicsi huncutság, valamint tengernyi szenvedély és hit.

Jegyek elővételben kaphatók csütörtökön 16:00-20:00-ig a Bányász Klubban, valamint az előadás előtt a helyszínen. Vasárnap a Spirit Színház tart két előadást az intézményben. Délelőtt 11 órakor a gyerekek számára Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című darabja kerül színpadra.

A szerző legismertebb regénye úgy is bemutatja a világot, ahogy látnunk kéne, és úgy is ahogy valójában megmutatkozik. Történet egy pilótáról, aki kényszerleszállást hajt végre a Szahara közepén, és az ő látomásáról, a kis hercegről. Ez a tündéri teremtés az egyetlen, aki eltereli a figyelmét a hamarosan bekövetkező napszúrástól, szomj és éhhaláltól. Ő az egyetlen, aki társaságot nyújt neki addig, amíg megjavítja a repülőjét és megmenekül. Mialatt megéljük velük, hogyan "szelídítik meg egymást" és meghallgatjuk a kis herceg kalandos útját a pilótáig, mi is elhisszük, hogy nem puszta délibáb volt ő. Igazi barát, aki megtanította: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan".

Este 19 órától Dario Fo: Nyitott házasság című komédiája várja a színházkedvelőket. A vígjátéknak olyan ismerős a sztorija, ami bárki életében előfordulhat, vagy baráti társaságában találkozhat vele. Kellenek az ilyen felhőtlen szórakozást, kellemes kikapcsolódást nyújtó előadások, mert az emberi pszichének szüksége van a jókedvre meg a derűre. Nem muszáj borongani, lelki mélyszántást végezni, soha meg nem oldható társadalmi gondokat-bajokat elemezni, elég csupán egy estét végig vihorászni...

Belépőket online lehet vásárolni a Spirit Színház weboldalán, valamint személyesen a művelődési ház pénztárában.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek