Hír
2022. június 11.

Közeleg a tanév vége

Június 16-án megkezdődik a vakáció, a város oktatási intézményeiben egymást érik a ballagási, tanévzáró ünnepségek ezekben a napokban.

Péntek délután zsúfolásig megtelt a József Attila Általános Iskola tornaterme, ahol szülők, rokonok, ismerősök várták a végzős nyolcadikosokat. Két osztály, több mint negyven diákja járta utolsó alkalommal végig az alma mater folyosóit, termeit.

Lazók Zoltán polgármester köszöntő beszédében a következőket mondta: ”Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve álltok most itt, de talán még nem értitek mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek. Mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak. Nem baj, ha így érzitek. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjétek az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét. Izgalmas, változatos éveket hagytok magatok mögött, amiket sokáig nem fogtok elfelejteni. Bízom abban, hogy sikerül mindenkinek eredményesen lezárni az elmúlt nyolc esztendőt, és úgy alakul további sorsotok, ahogyan azt elterveztétek szüleitekkel”.

Tóth Gábor, az iskola igazgatója e gondolatokkal búcsúzott a tanulóktól: ”Minden évben nagy ünnep a ballagás. Tanítványaink több év közös munkát követően köszönnek el tőlünk. Nagy ünnep ez nektek ballagóknak, és szüleiteknek egyaránt. Felcseperedtetek. Nyolc évvel ezelőtt kerültetek ide, megtanultatok írni, olvasni, számolni, gondolkodni, és talán ami a legfontosabb, egymásra odafigyelni. Most valami új vár rátok, ami ismeretlen. Bízom benne, hogy mindegyikőtök megtalálja számítását a választott új iskolájában, és amikor meglátogattok minket, mint öregdiákok, vagy szóba elegyedünk a városban, akkor már csak örömöt, büszkeséget látunk majd a szemetekben, amelyet az életben elért sikerek, a szép emlékek okoznak”.

A ballagó diákok versekkel köszöntek el tanáraiktól, majd átadták az iskola zászlaját a 7. osztályos tanulóknak.

A rendezvény zárásaként a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős tanulók oklevelet, emléklapot és könyvjutalmat vehettek át az intézmény vezetőjétől.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek