Hír
2022. június 12.

Piknik a Haraszt-hegyen

Fűbe terített pokrócokon gyűltek össze családok, baráti társaságok szombaton délután, amikor is a Közművelődési kerekasztal kezdeményezésére az Oroszlány Barátainak Köre pikniket szervezett a Haraszt-hegyen.

„Még januárban ültünk össze a civil szervezetek tagjaival és elkezdtünk gondolkodni, hogy miként tudnánk egy olyan eseményt rendezni, amiben mindegyikünk részt vehet, ugyanakkor a város lakosságát is megmozgatja. Ekkor jutott eszünkbe, hogy régen volt már nagy rendezvény a Haraszt-hegyen, megpróbálhatnánk belakni. Amennyiben 30-40 civil szervezet összefogásából egy jó városi rendezvény lesz, akkor valamilyen formában biztosan megismételjük a jövőben” – nyilatkozta Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke.

A pikniken akadályverseny formájában 20 helyszínen találtak kihívást az érdeklődők, melyek közül, ha legalább tízet teljesítettek, buborékfújót kaptak jutalmul. A Felszabadulási emlékműnél kora délutántól interaktív bemutatók várták a látogatókat, majd az igazi nyári melegben habpartival hozták meg az enyhülést.

Az eseményen résztvevők nem csak a Haraszt-hegyet lakták be, a rendezvény zárásaként szappanbuborékokkal lepték el a Víztorony környékét.

A rendezvényen készült fotógalériát itt tekinthetik meg:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/06/11/haraszthegyi-piknik


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek