Hír
2022. June 15.

Évet zártak a zeneiskolások

Bóna Ilona zongorakísérete mellett, a Himnusz éneklésével vette kezdetét kedden délután a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola évzáró ünnepsége.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében megtartott eseményen az iskola igazgatója, Domina József köszöntötte a megjelenteket, majd részletesen beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről.

Az iskolában 2021. szeptemberében közel 200 zenész, és több mint 130 táncos növendék kezdte meg tanulmányait 17 zenetanár, és 2 táncpedagógus irányításával.

Az ősz folyamán 4 növendék hangversenyt rendeztek, ahol a legkisebb diákok is bemutathatták addig szerzett tudásukat. Novemberben rendezték meg a Bordács Béla Megyei Zeneiskolai Vonósversenyt, amelyen másik 4 zeneiskola vonósai is bemutatkoztak.

Az újévet hangszeres és táncos vizsgával köszöntötték, majd márciusban megszervezték az 55. Komárom-Esztergom Megyei Kamarazene Fesztivált. A tavasz folyamán több eseményt is szerveztek, melyek közül kiemelkedett a testvér-családi hangverseny, a tanári hangverseny, illetve a Bakfark Gála. A tanév végének közeledtét az ebben az időszakban szokásos rendezvények – tanszaki hangversenyek, hangszerbemutatók, vizsgák – jelezték.

Természetesen a táncosok sem tétlenkedtek. A Silhouette Balett októberben nagy sikerrel előadta az Oroszlánkirály című mesés táncjátékot, majd a Diótörőt vitték színpadra. Március elején jótékonysági estet rendeztek, majd elkezdődött a versenyek sorozata. Április végén két gálával ünnepelte a tánc világnapját a tanszak, majd a tanév végső nagy megmérettetésén, a porecsi világbajnokságon is rendkívül jól szerepeltek a táncos lányok.

Domina József megköszönte a növendékeknek, szülőknek és az iskola minden dolgozójának a tanévben végzett munkájukat, majd zenés műsor keretében 5 növendék – Kiss Eszter, Kusnyér Liliana, Praveczki Zsófia táncosok, Kilin Dávid zongorista és Nagy Bence ütőhangszeres – elbúcsúzott, ők 12 évig voltak az iskola tanulói.

A rendezvény zárásaként a bizonyítványok kiosztására és a tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok jutalmazására került sor.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek