Kék hírek
2022. június 21.

Börtönbe kerül

A hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és rongálás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki erőszakkal akadályozta meg egy oroszlányi közterület-felügyelő eljárását, valamint megrongált egy rendőrségi autót.

A férfival szemben 2021. június 7-én délután közterület-felügyelők intézkedtek Oroszlányban egy dohánybolt előtt. A férfi ezt az intézkedést akadályozta úgy, hogy az egyik közterület-felügyelőt szidalmazta, miközben a kezében tartott 8 centis pengehosszúságú késsel hadonászott. A kést ezután a nadrágja zsebébe tette, de a szidalmazást nem hagyta abba, sőt, azzal fenyegette a sértettet, hogy megöli.

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak és a szolgálati jármű hátsó ülésére ültették, majd az ajtót becsukták. A férfi azonban ekkor a rendőrautó jobb hátsó ablakát megrúgta úgy, hogy az kitörött. Az agresszor ezzel 118 ezer 359 forint kárt okozott, de még ekkor sem állt le: ezután ugyanis ki akart szállni a kocsiból, amit a közterület-felügyelő igyekezett megakadályozni. A férfi tovább kiabált, köpködött, a közterület-felügyelőt folyamatosan rugdosta, a kezét megharapta, ezzel neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A Tatabányai Járásbíróság a június 20-i előkészítő ülésen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé is vált, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Forrás: kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek