Egészség
2022. június 21.

Tb-támogatott lesz az életmentő EpiPen-injekció allergiásoknak

Július 1-jétől felkerült a társadalombiztosítás által támogatott készítmények listájára az EpiPen és az EpiPen Junior adrenalininjekció, amelyekkel a súlyos allergiás rohamok esetén életet lehet menteni – vette észre az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület posztját a Telex.

Az injekcióból 16-20 ezer forintba került egy darab, és kettő kell belőle, így nagyon megterhelő anyagilag az érintetteknek.

Azok kaphatják meg a jövőben ingyen az injekciós tollakat, akiknek korábban már volt anafilaxiás sokkjuk, akiknél fennáll a súlyos allergiás reakció kockázata, azok 70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az eszközöket. Az elmúlt hónapokban több eset is felhívta a figyelmet az életveszélyes allergiás rohamokra. Januárban egy 7 éves kisfiú egy szülinapi torta miatt halhatott meg, mert allergiás volt a mogyoróra. Májusban egy újpesti óvodában allergiás rohamot kapott egy 5 éves kisfiú, az óvónő mentette meg az életét azzal, hogy beadta neki az EpiPen-injekciót.

Az esetek nyomán több óvodában, iskolában szigorítottak a szabályokon, és több intézményben rendszeresítettek EpiPen-injekciót.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek