Hír
2022. június 29.

20 éve a gimnázium élén

Évzárót rendezett a Hamvas Béla Gimnázium tantestülete szerdán délelőtt. Az eseményre meglepetéssel is készültek a pedagógusok és az iskola dolgozói. Az intézményt 20 éve vezető Dr. Radványiné Varga Andreát köszöntötték ünnepélyes keretek között.

Lazók Zoltán polgármester a két évtizeden át tartó intézményvezetői tevékenysége alkalmából emléklappal és virágcsokorral köszöntötte a kiváló munkát végző igazgatónőt.

Dr. Radványiné Varga Andrea négy ciklus óta folyamatosan vezeti az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumot. Munkássága során számos nehézséggel kellett megküzdenie, a gyorsan változó körülmények mindig új és új kihívások elé állították. Az intézmény az eltelt 20 év alatt volt szakközépiskola, szakképző iskola és gimnázium, működött önállóan és összevontan, de az intézményvezető mindig képes volt a felmerülő problémák szakszerű megoldására. Saját maga sem titkolja, hogy szívügye az almamáter, melyhez tanulója, igazgatóhelyettese és vezetőjeként is kötődik a mai napig.

Sokszínű intézményt irányított és irányít: esti tagozat, grafikus- és logisztikusképzés, 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi oktatás, szakképzés színesíti a palettát. Ezek mindegyike együtt és külön-külön is nehéz feladatot jelentett, amelyet az intézményvezető nagy munkabírással és elhivatottsággal oldott meg. Vezetése során mindig felkarolta a hátrányos helyzetű, valamint a speciális tanulókat is, gyakran erőn felüli munkával, szervezéssel biztosítva, hogy sikerélményhez, érettségi bizonyítványhoz jussanak. Eközben elérte, hogy a nevelőtestület tagjainak folyamatos előrelépése is megvalósuljon, a pedagógus I. és II. kategória megszerzése mellett kimagaslóan sok mesterpedagógus tanít a gimnáziumban. A rengeteg nyelvvizsga és az egyre több sikeres emelt szintű érettségi vizsga jelzi, hogy az oroszlányi fiatalok nemcsak szeretnek a gimnáziumba járni, hanem felveszik a versenyt a jobb lehetőséggel bíró középfokú iskolákkal is.

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal megköszönve eddigi tevékenységét, további sok sikert kíván a jubiláló igazgatónőnek!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek