Hír
2022. június 30.

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Szerda délután a Hamvas Béla Gimnázium dísztermében köszöntötték az egészségügy dolgozóit Semmelweis nap alkalmából.

Lazók Zoltán polgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ijesztő tendenciák mutatkoznak össztársadalmi szinten, melyek az egészségügy legégetőbb gondjait is okozzák.

Nagyon nagy probléma a nővérek drasztikus létszámcsökkenése, és az orvosok körében megfigyelhető elvándorlás sem elhanyagolható, hiszen képzett gyógyítóink legjobbjait, valamint ma már szinte a terület minden szakágának kiválóságait elszívja Nyugat-Európa orvos és nővér éhsége. Az okok feltérképezése nem különösebben nehéz: sajnos Önök itthon sem erkölcsi, sem anyagi tekintetben nem részesülnek megfelelő megbecsülésben – mondta a városvezető, majd így folytatta: s, hogy mit szeretnének a betegek, az ellátottak? Nem luxuskörülményekre vágynak, hanem gyors szűrővizsgálatokra és hosszú várakozás nélküli, korszerű orvosi ellátásra, napi törődésre, gondoskodásra. Az Önök elhivatottsága, helytállása, kitartása, együttérzése és mosolya a garancia arra, hogy büszkén jelenthetem ki: jó kezekbe kerül, aki Oroszlányban veszi igénybe az egészségügy szolgáltatásait.

Dr. Varju János, a Szakorvosi és Ápolási Intézet főigazgatója elsősorban az elmúlt két esztendő nehézségeiről, problémáiról beszélt, kiemelve azt a példás helytállást, melyet az oroszlányi egészségügyben dolgozók végeztek a rendkívül embert próbáló pandémiás időszakban. Maradj otthon! – ez volt mindenki számára a felhívás a koronavírus járvány időszakában. Az egészségügyi dolgozók – ápolók, mentősök, orvosok, gyógyszerészek - azonban a nap 24 órájában teljesítettek megfeszített szolgálatot az emberek érdekében – mondta a főorvos.

Az ünnepi gondolatokat követően elismerések átadására került sor. A kitüntetettek névsorát a mellékletben olvashatják.

A rendezvény kulturális műsorát a Kadarka Társulat két tagjának operett válogatása színesítette.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek