Évforduló
2022. július 01.

Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napja

Őket, pontosabban azt a szolgálatot ünneplik július 1-jén, melyet a hivatalokban dolgozó emberek végeznek.

Ez az ünnepnap lehetőséget nyújt arra, hogy legalább ezen a napon kicsit ráirányítsuk a figyelmet arra a dolgos, hétköznapokon végzett, mások számára talán kevésbé elismert áldozatos munkára, melyet az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők és az államigazgatási szerveknél állományban lévő kormánytisztviselők végeznek a hozzájuk forduló ügyfelek ügyeinek intézése során.

Közszolgák, de azért jólesik nekik is a köszönet. Milyen is a jó közigazgatás, és milyen is a jó közszolga? Hatalmas empátia, türelem és szakmai felkészültség kell ahhoz, hogy a tisztviselők megkönnyítsék az ügyfelek mindennapjait.

Munkájukból adódóan egyre több kihívás veszi körbe őket. Beszélhetünk járványról, a háborús helyzet okozta kezelendő problémákról. Láthatjuk, hogy napról napra újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. Akik szeretik a kihívásokat, a következő években lesz még ebben részük. Azok a kockázatok, amik körbeveszik ezt a szférát, valószínűsítik azt, hogy a közszolgáltatásnak lesznek még komoly feladatai a jövőben is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek