Cukrászok versenyeztek
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megszervezte az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
A július 12-én megtartott eredményhirdetésen kiderült, hogy az A kategória aranyérmese, az Év Fagylaltja, a szőke zserbó lett. A díjat, amelyet idén 25. alkalommal adtak át, a korábban Oroszlányon élő Dobó Norbert vette át, a balatonfüredi Füredi Fagyizó képviseletében.
A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.
A közönségdíjat a bella serate kreáció nyerte. A szakmai szervezetek különdíját a mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a ribizlis mákfagylalt, a mentesben a szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.
Forrás: Sokszínű Vidék