Hír
2022. augusztus 03.

Meghosszabbította a rendkívüli diktálási időszakot az MVM

Augusztus 5. helyett augusztus 15-ig biztosít lehetőséget ügyfeleinek a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan a mérőállások bediktálására az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

"Ha eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, javasoljuk, hogy augusztus 15-ig térjen vissza az online ügyfélszolgálatra vagy a telefonos ügyfélszolgálatra. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással" - írja a rendkívüli diktálási időszak meghosszabbításáról szóló közleményében az MVM.

A közlemény megjegyzi, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és hogy a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. Hozzáteszik, amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóraállást, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik: a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Az óraállásokat tehát augusztus 15-én hétfőig lehet bediktálni, de az ügyfélszolgálat túlterheltsége miatt a telefonos és a személyes ügyintézés helyett inkább online érdemes intézkedni. Aki eddig is a meghatározott átlag alatt maradt, annál nincs jelentősége annak, hogy diktál-e vagy sem.

Annak a fogyasztónak érdemes rögzíteni az adatokat:
  • akinél egy éven belül ingadozik a felhasznált áram- és gázmennyiség, főleg, ha átalánydíjas,
  • ha valaki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia a pontosabb elszámolás miatt,
  • ha valaki eddig az átlag fölé ment, azonban most csökkentené felhasználását, annak átalánydíjasként érdemes lehet lejelentenie a jelenlegi állást, hiszen nagyon nem mindegy, hogy az eddigi magasabb fogyasztása is belelóg-e az átlagába.

A jelentésnek azért is lehet fontos szerepe, mert aki diktál, annak a szolgáltató külön tudja kezelni az augusztus 1-je utáni fogyasztását a korábbi időszaktól, így a korábbi átlag feletti fogyasztást garantáltan rezsicsökkentett áron fogják neki kiszámlázni.

Forrás: MVM


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek