Egészség
2022. augusztus 22.

Egészségváros Oroszlányban

2022. szeptember 17-én, szombaton Oroszlányba érkezik a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programsorozata.

A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez.

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad. Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az online közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot. Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak.

Jöjjön el családjával szeptember 17-én a Szent Borbála térre, és részvételével növelje az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetnek szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 3.500.000 Ft alapadományt ajánl fel az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet számára, melyet betegbehívó rendszer kiépítésére fordítja az intézmény.

A Szent Borbála téren minden látogató megkapja a chippel ellátott pontgyűjtő füzetét, mely segítségével a nap folyamán gyűjtheti az adománypontokat: a szűréseknél, tanácsadásoknál, előadásoknál, kihelyezett termináloknál hostessek segítenek a chipek leolvasásában, az adománypontok érvényesítésében. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a helyi egészségügyi intézménynek szánt adomány gyarapításához.

A pontok összesítését követően, az összegyűlt adomány a nap végén, a szabadtéri színpadon kerül átadásra az intézmény számára.

A kulturális programokkal színesített, egész napos rendezvény Oroszlány Város Önkormányzata, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár közreműködésével valósul meg.

Részletes program a mellékelt plakáton olvasható!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek