Hír
2022. augusztus 22.

Véget ért a három napos Borfesztivál

Változatos programokkal várta a borbarátokat, zenerajongókat a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár augusztus 19-21. között, a IV. Oroszlányi Borfesztiválon.

A három napos „BOROSZLÁNY”-ra a megyéből 6 pincészet érkezett, hogy bemutassák, a látogatók pedig megkóstolhassák a hegy zamatos levét. A nemes nedűk kortyolgatása közben pedig gazdag kulturális- és gyermekprogramoknak lehettek részesei az érdeklődők.

A legkisebbek örömére pénteken megnyitotta kapuit a Szent Borbála téren a Virgonckodó Játszópark, majd a szabadtéri színpadon a 2013-ban alakult – tatai és tatabányai tagokból álló – Coffee City rock zenekar csapott a húrok közé.

Koncertjüket követően megérkezett az „égi áldás”. Azonban a kiadós eső sem szegte kedvét a szervezőknek, a további programokat bevitték a művelődési házba. A borászok az aulában kínálták itókáikat, a Vaga Banda gólyalábas, óriásbábos csoportja a kiállító teremben adta elő műsorát. Az este folyamán a színházteremben lépett fel a tatai Alcidra zenekar, valamint a zsámbéki Aurevoir együttes.

Augusztus 20-án, szombaton elsőként a zalaegerszegi Zabszalma együttes gyermekkoncertjére, majd a legendás, szegedi Molnár Dixiland Band koncertjére került sor. Ezt követően a népes közönség a Genesis zsonglőr csoport produkcióját tekinthette meg, majd Szabó Balázs Bandája szinte teltházas közönség előtt igazolta országos népszerűségét.

A zárónapon a tatabányai Bad Day rock formáció lépett először a színpadra, majd az AB/CD koncertje következett. A közismert tribute band zenekar a világhírű AC/DC együttes dalait dolgozza fel, kitűnő minőségben. Végül az Érzés zenekar - EDDA együttes dalaiból összeállított – remek műsora zárta a három napos rendezvényt.

Az eseményeken készült fotógalériákat itt tekinthetik meg:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/08/19/boroszlany-1
https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/08/20/boroszlany2
https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/08/21/boroszlany-3


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek