Hír
2022. September 01.

Új állampolgárok

Három Romániából érkezett hölgy vehette át honosítási dokumentumait Rajnai Gábor alpolgármestertől és Farkas-Mészáros Krisztina anyakönyvvezetőtől csütörtökön délelőtt a Polgármesteri Hivatalban.

Az alpolgármester köszöntőjében így fogalmazott: „Esküjüket megtartva legyenek a magyar haza becsületes polgárai, szolgálják népünk javát, váljanak hasznos tagjaivá a társadalomnak. Ez a nap fontos állomás az életükben, honpolgárrá fogadtuk Önöket. Azonban ne feledjék el a szülőföldet sem, ahol felnőttek, ahol eddig éltek. Érezzék itthon magukat Magyarországon, és szűkebb hazájukban, Oroszlányon is.”

Honosítását az kérheti elsősorban, akinek felmenője magyar állampolgár volt, igazolja magyar nyelvtudását, az itteni jog szerint büntetlen előéletű és büntetőeljárás nincs ellene folyamatban, illetve honosítása nem sérti hazánk köz- és nemzetbiztonságát. Ezen felül az a külföldi is kérheti honosítását, aki magyar állampolgárral legalább 10 éve érvényes házasságban él, vagy 5 éve él házasságban és közös gyermekük született.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek