Hír
2022. szeptember 15.

Ösztöndíj átadás Vágsellyén

Tizennyolc éve, 2004 óta zajlik a Rákóczi Szövetség Iskolakezdési Programja, aminek keretében idén szeptemberben 500 Kárpát-medencei helyszínen, 9000 kisdiák szülője veheti át a beiskolázási támogatást, ami magánszemélyek, vállalatok és önkormányzatok adományainak köszönhető.

A kezdeményezés célja, hogy egyre többen magyar nyelvű oktatási intézményben végezzék tanulmányaikat.

Lazók Zoltán oroszlányi polgármester Nagy Csabával, a Rákóczi Szövetség helyi elnökével utazott szerdán a testvérváros, Vágsellye átadó ünnepségére, ahol a Feketeházy János Magyar Házban Botka Ferenc, a Vágsellye és Vidéke Polgári Társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Mint elmondta, a program érinti a teljes Felvidéket, ahol 3600 diák részesül ösztöndíjban. A partnertelepülésen és a környező községekben 97 kis elsős kapott 10-10 ezer forint értékű iskolakezdési támogatást, Vágsellyén szám szerint 33-an.

Lazók Zoltán beszédében annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy minél több külhoni magyar család meri vállalni gyermeke magyar tannyelvű iskolába íratását, vállalva ezzel a magyar közösségek megmaradását is. – Hagyományosan, évek óta Oroszlány 350 ezer forint adománnyal támogatja a programot, s meggyőződésem, hogy idén is jó célra adakozott a város – fogalmazott az oroszlányi polgármester.

Forrás: Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek