Hír
2022. szeptember 20.

A távfűtési szolgáltatás elindításának feltételei

A hirtelen bekövetkezett időjárás változás miatt az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. közleményt adott ki a távfűtéssel kapcsolatosan.

Oroszlány Város Önkormányzatának 7/2012 (III.15) ÖK rendelete 1. szakaszának (5). bekezdése alapján a szolgáltató MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt-nek a fűtés szolgáltatást akkor kell elindítania, ha a külső átlaghőmérséklet egy teljes napon keresztül nem éri el a +10 C°-ot, vagy három napon keresztül nem éri el a +12 C°-ot.

A rendelet 1. szakaszának (8). bekezdése alapján a szolgáltatónak lehetősége van külön megállapodás (pld. társasházakkal, lakóközösségekkel) vagy írásos megrendelés alapján elindítani a fűtést, de a fennálló rendkívüli energetikai körülményekre hivatkozva jelenleg erre nem lát módot és lehetőséget.

Kérik az ügyfeleket, hogy a távfűtés zavartalan indítása érdekében a radiátorszelepeket még a fűtés elindítása előtt, akár már most hagyják teljesen nyitott (5-ös) állásban. A légbuborékok miatt a radiátorszelepeket a fűtés indítása után is egy-két napig javasolt nyitott állapotban tartani, és csak ezt követően olyan fokozatba állítani, amely kellemes hőmérsékletet biztosít a bentlakók számára.

Azokon a fogyasztási helyeken, ahol a szolgáltatás általános indítását követően– október 15-e - még nem igénylik a fűtést, a lakóközösség közös képviselője által aláírt nyilatkozat alapján kérhetik annak leállítását.

A fűtés indításáról a szolgáltató értesíteni fogja ügyfeleit.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek