Hír
2022. október 02.

Kórustalálkozóval emlékeztek

Szíjj Irma kórustalálkozóval tisztelegtek a zene és az idősek világnapja alkalmából szombaton délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A megjelenteket Lazók Zoltán polgármester, valamint Tölgyesi Tímea, a Vöröskereszt területi képviselője köszöntötte.

A színvonalas programon fellépet a Harangvirág Dalkör, az Összhang Kamarakórus, a Cimborák Férfikórus – mindhárman Csákvárról érkeztek -, továbbá a helyi Szíjj Irma Kamarakórus.

Oroszlányban évek óta a művelődési központ ad otthont az idősek és zene világnapja eseménynek. Az idei azonban kicsit más volt, hiszen a házigazda kórus ebben az évben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A tiszteletnyilvánítás számukra a vendégek műsora volt, azonban egy kedves meglepetés is érte a dalos hölgyeket. Lazók Zoltán polgármester emléklappal és virágokkal köszöntötte a jubiláló kórus tagjait.

A Városi Énekkar 2012 januárjában alakult Takács Tímea vezetésével. Később felvette a Szíjj Irma Kamarakórus nevet, emléket állítva a város elismert zenepedagógusának, aki megalakította Oroszlány első énekkarát. A kórusban több korosztály megtalálható, akiket a közös éneklés öröme iránti igény vezérel. Az elmúlt évek során világi dalokat, kórusműveket, népdalfeldolgozásokat énekeltek. Fellépnek városi rendezvényeken, ünnepségeken, kulturális eseményeken, kiállítás megnyitókon és kórustalálkozókon. Kapcsolatot ápolnak a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskolával, a HeMo Musical Stúdióval, akikkel több közös produkcióval is szerepeltek már együtt.

A rendezvényen a kórusok kitűnő előadása után került sor az Oroszlányiak Baráti Köre által 6 éve alapított „Idősek kiválósága” elismerések átadására, melyeket dr. Deés Szilvia, a civil szervezet elnökének méltatását követően, Lazók Zoltán polgármester nyújtott át Dr. Török Endrénének, Lévai Károlynénak és Molnár Pálnak.

A zene nyelvén a finálé azt jelenti, hogy eljut az adott zenemű a záró tételhez. A fantasztikus délutánnak a záró tétele a kórusok közös énekelése volt a színpadon, melyen külön szólamokban és együttesen három quodlibet dalt adtak elő.

Az eseményen készült fotógalériát itt tekinthetik meg:

https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/10/01/idosek-es-zene-vilagnapja


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek