Sport
2022. október 07.

Integrált sportnap

A Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szervezésében pénteken délelőtt Oroszlányban zajlott le a XVII. Járási Integrált Sportnap.

A régi Sportcsarnokban megtartott eseményen iskolánként 8 fő, 1-4. osztályos gyermek vegyesen - fiú, lány – vett részt. Érkeztek tanulók a helyi Hunyadi Mátyás Általános Iskolából, a Gyermekotthonból, valamint Bokodról, a Móra Ferenc Általános Iskolából.

Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta: „Azt gondolom, mindegy, hogy milyen sportág az, amelyet választunk, vagy választanak nektek a szüleitek, a lényeg a rendszeresség. Fontos, hogy már egész kicsi korban megszeressétek a mozgást, mert akkor felnőtt korotokra természetessé válik, és szinte hiányzik. Nem lehet mindenkiből élsportoló, és nem is ez a lényeg. Vannak, akik rendszeresen kerékpároznak, sétálnak, futnak, hobbi szinten mozognak, az egészség megőrzésére ez is éppen elegendő”.

A szervezők elmondták, hogy a rendezvény célja a közös játék és sportolási lehetőség biztosítása a város és környékbeli alsó tagozatos kisdiákok számára. A sor és váltóversenyeken részt vevő tanulók közül senki sem távozott üres kézzel, jutalmul sportszereket /kulacs, hátizsák, kosár- és focilabda stb./ kaptak.

Az esemény az önkormányzat által idén kiírt, társadalmi célú pályázaton elnyert 199.200 Ft-ból valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek