Önkormányzat
2022. október 07.

Rendkívüli testületi ülés

Lazók Zoltán polgármester kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott pénteken délelőtt az oroszlányi képviselő-testület.

A testületi tagok elé egy napirendi javaslat került: Önkormányzati döntések a megnövekedett rezsiköltségek hatásának kezelése érdekében címmel.

Az idei évben tapasztalt negatív gazdasági és pénzügyi folyamatok hatása alól nem mentesül az önkormányzat, és az intézményei sem. A 2022 évre tervezett előirányzatok jelentős mértékű átrendezése, folyamatos ellenőrzése, áttekintése szükséges a feladatellátás biztosítása érdekében. A legnagyobb kihívást a közüzemi díjak, ezen belül is a távhő díjak 10,5, illetve 19-szeres, a villamos energia árak mintegy 10-szeres mértékű emelkedése, az élelmiszeripari termékek esetében tapasztalható 20-50 %-os áremelkedések, a 15,6 %-os infláció, továbbá a folyamatosan növekvő hitelkamat-terhek jelentik.

Ez a negatív tendencia rosszabbodhat, a szolgáltatási díjak tovább emelkedhetnek a következő hónapokban. Nehéz a tervezhetőség, előre gondolkodás, mert a rezsidíjak esetében negyedévente változnak az árak, a nyersanyag, szolgáltatási árak pedig szinte heti rendszerességgel.

A határozati javaslatot a képviselő-testület jelen lévő tagjai egyhangúan támogatták.

A részletes előterjesztés itt olvasható:
https://oroszlany.hu/onkormanyzat/kepviselo-testulet#kepviselo_testulet_ulesek


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek