Hír
2022. október 25.

Színesben látni a világot

Kellemes hangulatú író-olvasó találkozót szervezett hétfőn délután az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Az „Így írnak Ők…” című sorozat vendége ezúttal K. T. Bernadett író, coach és mediátor volt, akivel Kozmáné Gombkötő Hajnalka könyvtáros társalgott.

„Ha a szürkeség unalmas, színezd ki az életed!” – vallja ars poeticájában a szerző. A beszélgetésen kiderült, esetében e gondolatsor teljesen helytálló, hiszen a napjainkat jellemző sok-sok megpróbáltatás közepette életeleme a humor, a vidámság.

Eddigi élete „vargabetűkkel” van tele: kozmetikusnak tanult, közgazdasági egyetemet végzett, majd aerobikedző, sportoktató lett. Három idegen nyelven – angol, francia, olasz – beszél. Az írói tevékenység mellett – három gyermek édesanyjaként – legfőképpen családanyának vallja magát.

Első regénye 2019-ben jelent meg. Könyveinek valamennyi szereplője kitalált személy, minden azonosság a véletlen műve. A harmadik, negyedik és ötödik kötete amolyan tanácsadó iromány, amely a hétköznapi élethez próbál ötleteket adni. Nem a túlélésre, hanem a boldogságra való törekvésre.

A közvetlen környezetében sok esetben tapasztalt, és önmaga is megélt már kritikus időszakokat a házasságában, ezért a hatodik könyve a párkapcsolati problémákat kívánja megoldani. Legalábbis elindítani egy jobb irányba, vagy kizökkenteni a holtpontról. A hetedik könyv afféle hálanapló.

Spirituális oldalát megerősítendően, elvégzett egy life coaching, és egy családi, párkapcsolati, válási mediátori tanfolyamot.

„Egyre erősebben érzem azt, hogy a segíteni akarás megvan bennem. A teljesítőképességem határát időnként átlépem, ekkor a saját könyveimet forgatom. Segít, lelassít, tisztábban és nyugodtabban látom az aktuális problémát” – mondta önkritikusan K. T. Bernadett.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek