Sport
2022. október 31.

Gyenge kezdés után magabiztos győzelem

NB I. A, alapszakasz, 6. forduló.

MVM-OSE Lions–HÜBNER Nyíregyháza BS 81-66 (14-22, 24-15, 26-18, 17-11)

Oroszlány: Dimitrijevic 17/3, Ruják 7/6, Barnjak 24/12, Carev 2, Krestinin 8. Csere: Calloway 9/3, Dorogi, Illés 9/6, Mucza 5, Szabadfi. Vezetőedző: Simon Petrov.

A Sopronban elszenvedett vereség után azt a Nyíregyházát láttuk vendégül, amely eddig az összes mérkőzését elveszítette a szezonban. A nyírségiek azonban legutóbb megszorongatták az Atomerőműt, így nem lehetett félvállról venni a találkozót.

Ennek ellenére nagyon rosszul kezdtük az összecsapást: az első hét pontot a vendégek szerezték, akik aztán elléptek 15-2-re is. Támadásban rengeteget hibáztunk, emellett a védekezés sem működött. Bár az ellenfél gólgyárosát, Perryt sikerült féken tartanunk, a helyét Hillsman vette át. A negyed közepétől összeszedtük magunkat, és ugyan támadásban továbbra is bizonytalanok voltunk és szinte csak Barnjak pontjaira hagyatkoztunk, a védekezés összeállt, így az első szünetre felzárkóztunk nyolc pontra. A második játékrész közepéig maradt a tíz pont körüli különbség, akkor azonban szurkolóink folyamatos támogatása mellett ráléptünk a gázra és a továbbra is kiválóan játszó Barnjak vezetésével, szívós munkával folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat. Többször is lehetőségünk nyílt az egyenlítésre vagy a vezetés átvételére, de az utolsó másodpercig ez nem jött össze. Akkor azonban Dimitrijevic elsüllyesztett egy hárompontost és ennek köszönhetően a mérkőzés során először nálunk volt az előny (38-37).

A második félidő elején igazi adok-kapok zajlott a pályán: mindkét csapatnak volt azonnali válasza az ellenfél kosaraira, így felváltva vezettek a küzdő felek. Ismét a negyed közepe hozott fordulatot a mérkőzésben: Mucza pontjaival először sikerült egy pontnál nagyobbra növelni az előnyünket, majd többek között Ruják hárompontosainak köszönhetően elhúztunk tízzel (63-53). A negyedik negyedet kilencpontos előnnyel kezdhettük.

A záró játékrészben aztán hamar eldőlt a mérkőzés: kiváló védekezésünknek köszönhetően több, mint öt percig nem kaptunk kosarat, miközben előnyünket szorgosan növelve közel húsz pontra tornáztuk a különbséget. A Nyíregyháza játéka ekkora már teljesen szétesett: csapatjátékról esetükben már nem beszélhettünk, szinte mindent egyedül akartak megoldani a vendégjátékosok, de sorozatban rossz döntéseket hoztak. A mérkőzés végén ugyan három sikeres triplával faragni tudtak a különbségen, de győzelmünket ekkor már nem fenyegette veszély.

Simon Petrov vezetőedző: „Rosszul kezdtük a játékot, azt gondolom, hogy túlságosan idegesek voltunk a mérkőzés elején. Aztán elkezdtünk jobban védekezni, betaláltak a dobásaink, és magabiztosan zártuk a találkozót.”

A következő ellenfelünk a DEAC lesz november 12-én, idegenben.

Forrás: oselions.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek